BLOEMKOOL-MASALA
1 middelgrote bloemkool
2 middelgrote aardappelen
4 eetlepels bakolie
1 theelepel komijnzaad
1 grote ui
½ theelepel gemalen kurkuma
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
¼ - ½ theelepel chilipoeder
2 rijpe geschilde tomaten, in stukjes gehakt
1,7 deciliter warm water
120 gram verse doperwten (gekookt) of diepvrieserwten
1 - 2 verse gehalveerde groene pepers zonder zaadjes
1 theelepel zout
½ theelepel garam masala
1 eetlepel gehakte korianderblaadjes
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en was en droog ze. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van ruim een centimeter dik. Verhit de olie op een matig vuur en doe de komijnzaadjes in de pan. Als de zaadjes beginnen te barsten, voegt u de ui toe. Fruit de ui in ongeveer 5 minuten zacht. Zet het vuur laag en voeg de kurkuma, de koriander, de komijn en het chilipoeder toe. Bak deze kruiden 2 tot 3 minuten mee en doe dan de gehakte tomaten in de pan. Bak alles al roerend nog 2 tot 3 minuten. Voeg de aardappelen en het water toe. Breng het water aan de kook, doe het deksel op de pan en kook de aardappelen in ongeveer 10 minuten op een zacht vuur halfgaar. Voeg de bloemkool toe en doe het deksel weer op de pan. Na ongeveer 10 minuten zijn de aardappelen gaar. Voeg erwten, groene pepers, zout en garam masala toe. Doe het deksel op de pan en laat alles nog 5 minuten stoven. Haal de pan van het vuur en roer de korianderblaadjes door het gerecht.
4 - 6 personen
voor- / bereidingstijd : 25 / 30 - 35 minuten
gebied : Zuid-Azië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Koken met curry’s : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Judith Ferguson, Lalita Ahmed en Carolyn Garner
dinsdag 15 augustus 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten