dinsdag 15 augustus 2017

Gekruide garnalen (Zuid-Azië)

GEKRUIDE GARNALEN

2 eetlepels olie
2 uien, in dunne ringen gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
½ theelepel chilipoeder
½ theelepel gemalen foelie
2 theelepels gemalen koriander
1 theelepel gemalen kurkuma
1 theelepel geraspte gemberwortel
900 gram rauwe gepelde garnalen
sap van 1 citroen
4,3 deciliter kokosmelk
zout
peper
1 kleine rijpe ananas, in stukjes gesneden
1 banaan, gepeld en in dunne plakjes gesneden
60 gram geroosterde ongezouten cashewnoten


Verhit de olie in een wok of koekenpan en fruit uien en knoflook lichtbruin. Voeg de gemalen kruiden en de gember toe en laat alles 1 tot 2 minuten fruiten. Voeg de garnalen toe en bak ze al roerend 1 minuut mee. Voeg het citroensap en de kokosmelk toe en strooi het zout en de peper erover. Voeg de ananas, de banaan en de cashewnoten toe en roer alles voorzichtig door elkaar. Laat het geheel nog een minuut of twee stoven.

4 - 8 personen

voor- / bereidingstijd : 20 / 14 - 15 minuten

gebied : Zuid-Azië
gerechtsoort : visgerecht

bron : Koken met curry’s : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Judith Ferguson, Lalita Ahmed en Carolyn Garner

Geen opmerkingen: