GEBAKKEN NIEUWE AARDAPPELEN
3 eetlepels olie
1 theelepel mosterdzaad
450 gram nieuwe in de schil gekookte en daarna gepelde aardappeltjes van gelijke grootte
1 theelepel chilipoeder
1,5 theelepels gemalen koriander
¼ theelepel kurkuma
½ theelepel zout
3 takjes gehakte verse korianderblaadjes
citroensap naar smaak
Verhit de olie in een wok of een zware braadpan en doe het mosterdzaad en de hele, geschilde aardappelen in de pan. Bak de aardappelen op een matig vuur lichtbruin. Bestrooi de aardappelen met de kruiden, het zout en de gehakte korianderblaadjes. Bak de aardappelen nog 5 tot 6 minuten op een laag vuur. Haal daarna de pan van het vuur. Leg de aardappelen in een pan en besprenkel ze met citroensap.
Serveer ze koud of warm.
3 - 4 personen
voor- / bereidingstijd : 20 / 15 - 20 minuten
gebied : Zuid-Azië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Koken met curry’s : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Judith Ferguson, Lalita Ahmed en Carolyn Garner
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten