PERE AL VINO ROSSO (PEREN IN RODE WIJN)
4 mooie (stoof)peren, niet al te rijp
¼ liter water
2 deciliter rode wijn
1 theelepel citroensap
1 stukje citroenschil
1 stukje van een kaneelstokje
75 gram suiker
Schil de peren in hun geheel zonder het steeltje te verwijderen. Snijd van de onderkant een klein stukje recht af, zodat ze rechtop kunnen staan. Zet ze tegen elkaar aan in een pan waar ze net inpassen. Voeg alle overige ingrediënten toe. Doe het deksel op de pan en breng op laag vuur aan de kook. Laat de peren koken totdat ze zacht zijn, maar nog net een beetje stevig. Zet ze rechtop op 4 borden en giet het kookvocht erover. Dien warm, lauw of koud op.
4 personen
gebied : Italië
gerechtsoort : nagerecht
bron : Echt Italiaans koken / Enzo Rutigliano
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten