woensdag 21 juni 2017

Taugéschotel (China)

TAUGÉSCHOTEL

½ bosje lente-uitjes
1 teentje knoflook
wat zout
½ gemberbolletje
2½ eetlepel sesamolie
250 gram taugé
3 eetlepels groentefond
1 - 2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel hoisinsaus
versgemalen witte peper
1 snufje cayennepeper
1 snufje suiker
2 eetlepels fijngesneden bieslook


De lente-uitjes in stukjes snijden. Het knoflookteentje pletten met wat zout. De gember fijn snipperen. De sesamolie verhitten in een wok, uien, knoflook, gember en taugé toevoegen en alles roerbakken. Groentefond, sojasaus en hoisinsaus erdoor roeren en het geheel even aan de kook brengen. De taugé-schotel pittig kruiden en bestrooien met bieslook.
Variatie: In plaats van taugé kan ook een mix van verschillende ontkiemde boontjes worden genomen.

2 personen

voedingswaarde : 250 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Aziatische keuken / Renate Faller

Geen opmerkingen: