TAUGÉSCHOTEL
½ bosje lente-uitjes
1 teentje knoflook
wat zout
½ gemberbolletje
2½ eetlepel sesamolie
250 gram taugé
3 eetlepels groentefond
1 - 2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel hoisinsaus
versgemalen witte peper
1 snufje cayennepeper
1 snufje suiker
2 eetlepels fijngesneden bieslook
De lente-uitjes in stukjes snijden. Het knoflookteentje pletten met wat zout. De gember fijn snipperen. De sesamolie verhitten in een wok, uien, knoflook, gember en taugé toevoegen en alles roerbakken. Groentefond, sojasaus en hoisinsaus erdoor roeren en het geheel even aan de kook brengen. De taugé-schotel pittig kruiden en bestrooien met bieslook.
Variatie: In plaats van taugé kan ook een mix van verschillende ontkiemde boontjes worden genomen.
2 personen
voedingswaarde : 250 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Aziatische keuken / Renate Faller
woensdag 21 juni 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten