PEULTJES MET CHINESE PADDENSTOELEN
3 - 4 geweekte tongupaddenstoelen
3 - 4 wolkenoren
2 lente-uitjes
250 gram peultjes
1 teentje knoflook
1 - 2 eetlepels sesamolie
75 milliliter groentefond
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel honing
1 eetlepel vruchtenazijn
wat zout
versgemalen peper
1 snufje cayennepeper
1 - 2 eetlepels fijngehakte verse koriander
De harde stelen van de paddenstoelen verwijderen en ze in reepjes snijden. De lente-uitjes wassen en in stukjes snijden. De peultjes eventueel halveren. Het knoflookteentje fijn snipperen. De olie verhitten in een wok. Paddenstoelen, peultjes, uien en knoflook toevoegen en alles roerbakken. Groentefond, sojasaus, vruchtenazijn en honing door elkaar roeren, aan de groenten toevoegen en even laten koken. De groenten op smaak brengen en bestrooien met koriander.
2 personen
voedingswaarde : 260 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Aziatische keuken / Renate Faller
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten