zondag 5 maart 2017

Gateau aux Noix (Brazilië)

GATEAU AUX NOIX (NOTENTAART)

1 kilogram noten (met schil gewogen)
12 eieren
250 gram suiker
4 eetlepels bloem


6 eierdooiers glad roeren met de 125 gram suiker. De eiwitten, die tevoren afzonderlijk stijfgeklopt zijn, toevoegen, alsmede de gepelde gemalen noten en de bloem. Deponeer het deegbeslag in een grote platte vorm en schuif de vorm in een matig warme oven. Na het gaar worden de taart in drie gelijke delen snijden en deze op elkaar plaatsen. Elke laag - behalve de bovenste - snel insmeren. Maak van 25 gram suiker, wat vanillesuiker en een beetje water op lage hittebron een dunne siroop. Neem de stroop van het vuur af en laat ze afkoelen. Roer er dan 6 eierdooiers doorheen. Weer op zacht vuur plaatsen en voortdurend roeren. De massa moet van de bodem van de pan loslaten. Neem de pan weer van het vuur af en laat de massa afkoelen. Bedek de 3 lagen taarten met een beetje van deze crème. Over het geheel doet men 3 geslagen eiwitten waarin 6 eetlepels suiker opgelost zijn. Daarna brengt men een garnering aan van halve noten. men kan de taart in een zeer matig verwarmde oven laten drogen.

4 personen

gebied : Brazilië
gerechtsoort : gebak

bron : Mr. Jayme Sloan Chermont, Ex-Ambassadeur van Brazilië, ’s-Gravenhage, in Internationale gerechten / samengesteld door mevr. A. Landwehr-Cléjan en mevr. E. C. Luns-Barones van Heemstra

Geen opmerkingen: