BÔLO DE CASTANHAS DO PARÁ (PARANOTENCAKE)
CAKE
150 gram gemalen paranoten
150 gram suiker
2 theelepels bakpoeder
150 gram chocolade, gesmolten ‘au bain-marie’
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
VULLING
400 gram suiker
6 eierdooiers
6 eetlepels geraspte kokos
1 kop kokosmelk
GLACÉ
2 koppen suiker
2 eetlepels bijenkoning
2 repen chocolade
½ kop melk
2 eetlepels boter
mespunt vanillesuiker
De eieren in hun geheel met de suiker stijfkloppen. Daarna de overige ingrediënten toevoegen en goed roeren. Het mengsel in cakevormen doen, die eerst zijn ingevet en aan de binnenkant met suiker zijn bestrooid. Wegzetten en de vulling klaarmaken:
De suiker voorzichtig smelten in een pannetje, de andere ingrediënten toevoegen, roeren tot het geheel is opgestijfd. Hierna de vulling in de cakevormen doen en het geheel in de oven bakken. De cake kan nog worden voorzien van een laag glacé, die op de volgende wijze wordt bereid:
De suiker voorzichtig in een pannetje smelten, de andere ingrediënten erin oplossen (de boter het laatste), van het vuur afnemen en kloppen tot het geheel stijf begint te worden. Dan over de cake gieten en laten afkoelen.
4 personen
gebied : Brazilië
gerechtsoort : gebak
bron : Mme A. B. Porto de Oliveira, Ambassade van Brazilië, ’s-Gravenhage, in Internationale gerechten / samengesteld door mevr. A. Landwehr-Cléjan en mevr. E. C. Luns-Barones van Heemstra
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten