TORTA DE BANANAS
De bananentaart is een Braziliaanse specialiteit.
150 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram boter
100 gram suiker
3 eieren
1 snuifje zout
3 - 4 bananen
½ citroen
50 - 60 gram grofgehakte paranoten of amandelen
poedersuiker voor het bestuiven
Roer de boter met de suiker en de geraspte citroenschil tot room. Meng nu achtereenvolgens onder voortdurend roeren, de eierdooiers, het bakmeel en de stijfgeslagen eiwitten erdoor. Doe het deeg in een beboterde en met bloem bestoven springvorm en zet de geschilde bananen, die u in stukken van ongeveer 3 centimeter heeft gesneden, erin. Besprenkel de bovenkant nog met wat citroensap en strooi de fijngehakte nootjes eroverheen. Schuif de taart in een voorverwarmde oven en bak haar bij een matige warmte in 35 - 45 minuten gaar. Bestuif de mooi hooggerezen taart met poedersuiker en geef haar warm als nagerecht of afgekoeld bij de koffie.
4 personen
gebied : Brazilië
gerechtsoort : gebak
bron : De wereld à la carte : 160 Recepten uit 37 landen / G. Willinski
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten