WODKA-GRANAATAPPELSORBETIJS
710 milliliter granaatappelsap
60 milliliter goede wodka
2 eetlepels Cointreau
2 eetlepels granaatappelmelasse
2 eetlepels citroensap
250 gram fijne kristalsuiker
Meng alle ingrediënten. Roer goed tot de kristalsuiker volledig is opgelost. Giet het ijsmengsel in een diepvriesdoos en zet het een nacht in de vriezer. Wil je sorbetijs met een iets gladdere structuur, roer de ijskristallen dan los met een vork en zet het ijs nog een paar uur in de vriezer.
Haal het ijs vlak voordat je het wilt serveren uit de vriezer. Het is overigens erg lekker om er een glaasje wodka bij te drinken.
4 personen
gebied : Centraal-Azië
gerechtsoort : nagerecht
bron : Samarkand : Verhalen en recepten uit Centraal-Azië / Caroline Eden & Eleanor Ford
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten