zaterdag 11 februari 2017

Kompot van rabarber, appel en kruidnagel (Centraal-Azië)

KOMPOT VAN RABARBER, APPEL EN KRUIDNAGEL

125 gram fijne kristalsuiker, of naar smaak
3 grote stengels roze rabarber, grof gehakt
1 appel, klokhuis verwijderd, in blokjes
4 kruidnagels
1 citroen, in schijfjes

gemalen ijsblokjes
citroenschijfjes


Breng 1 liter water in een pan aan de kook. Voeg de suiker toe en roer tot hij is opgelost. Voeg de rabarber, de appel en de kruidnagels toe. Doe het deksel op de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en voeg de in schijfjes gesneden citroen toe. Laat de kompot volledig afkoelen en zeef hem. Proef en voeg naar smaak wat extra suiker toe. Serveer de kompot goed gekoeld, met ijs en citroenschijfjes.

4 personen

gebied : Centraal-Azië
gerechtsoort : drank

bron : Samarkand : Verhalen en recepten uit Centraal-Azië / Caroline Eden & Eleanor Ford

Geen opmerkingen: