SPAGHETTI DELLA PINA E CARTOCCIO (ENVELOPPE MET SPAGHETTI, MOSSELEN & KOKKELS)
320 gram spaghetti
3 eetlepels olijfolie
½ liter tomatensaus
2 tenen knoflook
3 centimeter citroenschil
1 à 2 rode pepers
enkele takjes basilicum
500 gram mosselen in de schelp
250 gram kokkels in de schelp
1 glas droge witte wijn
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak knoflook, citroenschil en rode peper snel aan. Voeg de goed gewassen mosselen toe, een glas droge witte wijn en de 10 minuten gekookte en uit de schelp gehaalde kokkels. Controleer deze goed op zand, spoel ze zo nodig af. Op matig vuur 10 minuten laten sudderen. Kook intussen de spaghetti halfgaar. Schep tomatensaus, vismengsel, spaghetti en basilicum voorzichtig door elkaar. Leg vier vrij grote stukken vetvrij papier klaar. Verdeel de pasta hierover en vouw het papier dicht tot een soort envelopje (Dit kan ook in één grote enveloppe.) Maak ze dicht met cocktailprikkers of met een nietje. Zet de envelopjes op een licht ingevette schaal nog 8 à 10 minuten in een hete oven. (Als men niet over vetvrij papier beschikt, kan men de spaghetti ook in een vuurvaste schaal met deksel opwarmen, luchtdicht afgesloten met aluminiumfolie.)
4 personen
gebied : Italië
gerechtsoort : pastagerecht
bron : Tartufo - Tartuffe : Comédie gastronomique / Rob Scholte
woensdag 28 december 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten