GEBAKKEN GARNALEN MET KNOFLOOK EN KRUIDEN
12 grote rauwe gamba’s
3 knoflookteentjes
3 eetlepels olijfolie
zout
(versgemalen) peper
4 eetlepels gesnipperde peterselie
4 eetlepels gesnipperde basilicum
1 eetlepel balsamicoazijn of citroensap
Pel de garnalen, maar laat de staartjes en eventueel de koppen zitten. Snijd de gepelde knoflookteentjes in flinterdunne plakjes.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de garnlen 1 minuut per kant. Bestrooi ze met out en peper.
Voeg de knoflook en de kruiden toe en bak het geheel, al omscheppend, nog 2 - 3 minuten, tot de garnalen gaar en mooi roserood zijn.
Sprenkel de azijn of het citroensap over de garnalen.
Lekker met Geroosterde tomaten en ciabatta.
2 personen
voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereiding / afwerking : 15 / 5 minuten
land : Italië
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Koken op z’n Italiaans (Het Nederlands Zuivelbureau)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten