woensdag 28 december 2016

Saffraanrisottosalade met gegrilde groenten, scampi en rucola (Italië)

SAFFRAANRISOTTOSALADE MET GEGRILDE GROENTEN, SCAMPI EN RUCOLA

1 theelepel gedroogde oregano
3 eetlepels olijfolie
2 lente-uitjes, in stukjes van 5 centimeter
1 kleine venkelknol, in 6 partjes
1 kropje roodlof, gepeld
½ courgette, in plakjes van ½ centimeter
½ ui, fijngesneden
100 gram risottorijst (arborio)
1 deciliter witte wijn
1½ deciliter visbouillon (evt. van tablet)
1 envelopje saffraan (draadjes)
½ eetlepel roomboter of margarine
6 - 8 scampi, gepeld
zout
grofgemalen peper
1 bosje rucola
eventueel extra olie en balsamicoazijn


Meng de oregano door 2 eetlepels olie en wentel de gesneden groenten erdoor. Verhit in een kookpan met dikke bodem 1 eetlepel olie en bak hierin de ui zachtjes glazig. Voeg de rijst toe en roer tot deze glazig ziet. Voeg de wijn toe en laat deze al roerend op laag vuur volledig door de rijst opnemen. Breng intussen de bouillon met de saffraan tegen de kook aan en lat de saffraan even trekken. Voeg de bouillon scheut voor scheut toe, blijf regelmatig roeren en laat het steeds zachtjes kokend door de rijst opnemen. De totale kooktijd is 20 minuten. Roer als de rijst net gaar is de boter erdoor. Verhit intussen de grillpan. Grill de venkel en lente-ui eerst 2 minuten. Keer ze regelmatig en leg vervolgens de courgette en scampi erbij. Keer alle groenten regelmatig en grill ze in 5 minuten knapperig en gaar. Bestrooi met zout en peper. Grill tot slot de roodlof heel kort om de knapperigheid en kleur te bewaren. Schep de risotto op warme borden en verdeel de groenten eromheen. Serveer met rucola, eventueel besprenkel met wat olie en balsamicoazijn.

2 personen

voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

land : Italië
gerechtsoort : voor- of lunchgerecht

bron : Tip Culinair maart 2002

Geen opmerkingen: