UMIDO CON CARCIOFI (STOOFPOTJE VAN SCHELP- EN SCHAALDIEREN MET ARTISJOKKEN)
300 gram venusschelpen
12 langoustines
12 gepelde gamba’s
6 artisjokken
18 mantisgarnalen
12 mosselen
knoflook
peterselie
1 citroen
olijfolie extravergine
peperkorrels
Spoel de mosselen en de venusschelpen meerdere malen goed schoon, doe ze met aanhangend water in een pan en verwarm ze tot ze opengaan. Haal vervolgens de schelpdiertjes uit de venusschelpen, verwijder van elke mossel een schelphelft en filtreer het kookvocht. Maak de artisjokken schoon, snijd ze doormidden en laat ze 15 minuten stoven met een scheutje olie, het kookvocht van de schelpdieren, 5 knoflooktenen in de schil, wat citroenschil, peterselie en peper. Voeg vervolgens de langoustines, de mantisgarnalen, de gepelde gamba’s, de mosselen en de venusschelpen toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
6 personen
voedingswaarde : 119 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
land : Italië
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : La cucina Italiana februri / maart 2003
woensdag 28 december 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten