TONIJNSALADE MET CITRUSVRUCHTEN
300 gram rode aardappelen
zout
1 eetlepel olijfolie
225 gram verse tonijnfilet
2 grote sinaasappelen
1 kleine grapefruit
1 rode ui, in ringen
100 gram groene olijven
7 gram verse korianderblaadjes
DRESSING
2 eetlepels limoensap, versgeperst
2 eetlepels sinaasappelsap, versgeperst
1 eetlepel rode-wijnazijn
2 eetlepels olijfolie, extra vierge
1 kleine rode Spaanse peper, van zaad ontdaan en kleingesneden
Kook de aardappelen in de schil in 20 minuten in kokend water met zout gaar. Giet het kookvocht af en laat de aardappelen afkoelen. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de tonijn aan elke kant 3 - 5 minuten tot hij net gaar is. Laat de tonijn op keukenpapier uitlekken en afkoelen. Schil de sinaasappelen en de grapefruit, snijd de partjes tussen de vliezen los en verwijder de pitten.
Klop de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje door elkaar. Snijd de afgekoelde aardappelen in stukjes en verkruimel de tonijn. Schep de ingrediënten voor de salade in een slabak door elkaar en schenk de dressing erop. Schep de salade voorzichtig door.
4 personen
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Salades : Koken met Flair / Jane Hann
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten