AARDAPPELSALADE MET MUNT-PESTO
250 gram vastkokende aardappelen
250 gram nieuwe krielaardappeltjes
zout
1 eetlepel pijnboompitten voor de garnering
DRESSING
15 gram muntblaadjes
1 eetlepel pijnboompitten
½ teentje knoflook, gepeld
snufje zout
25 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels zure room
Kook de aardappelen in de schil in kokend water met zout 15 - 20 minuten tot ze net gaar zijn. Giet het kookvocht af en laat ze afkoelen. Snijd de aardappels zodra u ze kunt beetpakken in stukjes.
Doe munt, pijnboompitten, knoflook, zout, Parmezaanse kaas en olie in een blender of foodprocessor en pureer de ingrediënten tot een homogeen mengsel. Voeg de zure room toe en laat het apparaat draaien tot de zure room volledig door het mengsel is opgenomen.
Giet de dressing over de nog warme stukjes aardappel en schep de aardappelen door tot ze geheel door de dressing zijn omgeven.
Garneer de salade met geroosterde pijnboompitten en serveer op kamertemperatuur.
2 - 3 personen
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : salade
bron : Salades : Koken met Flair / Jane Hann
zaterdag 24 september 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten