TKHEMALI (GEORGISCHE PRUIMENCHUTNEY)
350 gram pruimen, ontpit en grof gesneden
1 teentje knoflook, geraspt of geplet
½ theelepel gerookte paprika
½ eetlepel moutsiroop of 1 eetlepel basterdsuiker
2 takjes dille, gehakt
zeezout (in vlokken)
Zet de pruimen op met een scheut water. Leg het deksel op de pan en kook de pruimen 10 minuten, met het vuur op half tot laag, tot ze zacht worden.
Prak de pruimen met een vork. Voeg de knoflook, de paprika en de siroop of suiker toe. Strooi wat zout in de pan.
Kook de pruimen nog 10 minuten, zonder deksel.
Voeg de dille toe. Serveer de chutney op kamertemperatuur bij Kurka tabaka. In een gesteriliseerde pot kunt u de saus een paar dagen in de koelkast bewaren. Geweckt blijft de chutney nog veel langer goed.
4 personen
gebied : Oekraïne
gerechtsoort : chutney
bron : Mamoesjka : Verrassende en inspirerende recepten uit Oekraïne / Olia Hercules
zondag 18 september 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten