TURKEY PIE (OVENSCHOTEL MET KALKOEN)
1 kilogram aardappelen
zout
500 gram kalkoenfilet
1 ui
1 blikje maïs (netto 150 gram)
50 gram boter
2 eetlepels medium dry sherry
1 blikje selderijsoep (netto 295 gram)
1 eetlepel fijngehakte bieslook
1 deciliter melk
vers gemalen peper
1 ei
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in 25 minuten gaar. Snijd de kalkoenfilet in stukjes. Pel en snipper de ui. Giet de maïs af. Verwarm de oven op 175°C. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de ui zachtjes goudgeel. Voeg de kalkoenstukjes toe en bak ze al omscheppend in 5 minuten lichtbruin en gaar. Roer de sherry en de inhoud van het blikje soep erdoor. Verwarm het geheel al roerende en voeg op het laatst de bieslook toe. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer de rest van de boter en zoveel van de melk erdoor dat een smeuïge puree ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Roer het ei erdoor. Doe het kalkoenmengsel over in een ingevette ovenschaal. Strijk de puree erover uit. Bak de schotel in de oven in 30 tot 40 minuten goudbruin. Lekker met een (zelfgemaakte) chutney.
4 personen
gebied : Engeland, Verenigd Koninkrijk
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : De Engelse Country keuken : Traditionele recepten op basis van eerlijke ingrediënten / Clara ten Houte de Lange
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten