PONCHE BRASILIERO (BRAZILIAANSE PUNCH)
In deze beroemde punch wordt mate gebruikt, de bekende Argentijnse kruidenthee. Op traditionele wijze wordt hij gedronken uit een tombillas, een holle kalebas, en opgezogen door een zilveren rietje met een lepelvormig uiteinde.
2 koppen sterke maté (kruidenthee)
1 kop citroensap
4 koppen sinaasappelsap
2 koppen cognac
2 flessen droge witte wijn
2 flessen sodawater
suiker naar smaak
Zet de thee en laat ze 10 minuten trekken. Giet het door een zeefje. Meng de thee met de overige ingrediënten behalve het sodawater en de suiker. Laat het in de koelkast koud worden tot het gereed is om geserveerd te worden. Schenk het in een punchkom over blokjes ijs heen. Voeg sodawater en suiker naar smaak toe.
50 personen
land : Brazilië
gerechtsoort : drank
bron : De Zuid- en Midden Amerikaanse keuken / Susan Bensusan
dinsdag 16 augustus 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten