dinsdag 16 augustus 2016

Arroz Brasileiro (Brazilië)

ARROZ BRASILEIRO (RIJST MET TOMATEN EN UI)

4 eetlepels olijfolie
1 grote ui, in dunne schijven gesneden
3 kopjes rauwe rijst
6 kopjes kokend water
2 tomaten zonder schil en van zaadjes ontdaan, fijngehakt, of gebruik Italiaanse tomaten uit blik
2 theelepels zout


Verhit de olie in een zware steelpan gedurende 30 seconden; draai de pan van links naar rechts om de bodem gelijkelijk te bedekken. Voeg de ui toe en laat hem zacht en doorzichtig, maar niet bruin worden. Giet hier de rijst bij en roer 2 à 3 minuten, tot alle korrels glinsteren van de olie. Laat de rijst niet bruin worden. Voeg kokend water, tomaten en zout toe en laat alles roerende aan de kook komen. Doe een deksel op de pan en draai de vlam zo klein mogelijk. Laat 20 minuten sudderen of zolang tot de rijst al het vocht heeft geabsorbeerd. Als de rijst niet direct kan worden opgediend, drapeert men een keukendoek losjes over de pan en houdt het geheel op temperatuur in een voorgewarmde oven van 125 °C.

8 - 10 personen

land : Brazilië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : In de Zuid-Amerikaanse keuken (Uit eten in de wereld)

Geen opmerkingen: