BRAZILIAANSE KAASTORTILLAS
DEEG
400 gram maïsmeel
wat bloem
warm water
olijfolie
1 snufje zout
VULLING
100 gram Parmezaan, geraspt
200 gram Ricotta
2 eieren, losgeklopt
1 sjalotje, gesnipperd
2 eetlepels verse peterselie, gehakt
2 eetlepels verse snijselderij, gehakt
1 deciliter kippenbouillon (kant-en-klaar)
2 deciliter tomatensap
peper
zout
Kneed van het maïsmeel, zout en zoveel water als nodig een stevig deeg. Vorm hiervan kleine balletjes (bitterbalformaat), rol ze op een bebloemd werkblad uit tot “pannenkoekjes” van ± Ø 15 cm en bak ze in ruim olijfolie om en om gaar in 4 minuten. Meng de kazen, eieren, peterselie, selderij en het sjalotje door elkaar. Breng op smaak met peper en zout, vul hier de pannenkoekjes mee en rol ze op. Schik ze in een ingevette ovenschaal, giet bouillon en tomatensap erbij en bak ze af in ± 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Tip: Lekker met nog wat tomatensalade erbij.
4 personen
land : Brazilië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : 30 Wereldrecepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten