MANJAR BRANCO (KOKOSPUDDING)
200 gram geraspte kokos
¾ liter melk
100 gram suiker
7 eetlepels maïzena
mespunt zout
4 bittere repen chocolade
5 eetlepels zwarte koffie
1 eetlepel poedersuiker
Roer ¼ liter water door de geraspte kokos en laat dit een kwartier staan. Giet het mengsel door een zeef en druk de kokos goed uit. Breng de melk aan de kook en los de suiker er in op. Roer een papje van maïzena en het wat afgekoelde kokosaftreksel en roer dit geleidelijk door de melk. Blijf roeren, boven laag vuur, tot een gebonden vla ontstaat. Laat het mengsel nog enkele minuten pruttelen, onder voortdurend roeren. Giet de vla in een met koud water omgespoelde vorm en laat de vla afkoelen. Zet de vorm minstens 2 uur in de koelkast. Smelt stukjes chocolade, tezamen met de koffie en roer het mengsel boven zeer laag vuur tot een dikke saus. Roer de poedersuiker er door en laat de saus afkoelen. Keer de pudding, die ijskoud moet zijn, en giet de saus erover.
4 personen
land : Brazilië
gerechtsoort : nagerecht
bron : Culinair reisboek / Wina Born
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten