BATIDA PAULISTA (BRAZILIAANSE RUM MET CITROENSAP)
2 eetlepels vruchtensuiker
6 centiliter cachaça (Braziliaanse rum) of een ander soort lichte rum
3 centiliter vers citroensap
3 à 4 ijsblokjes
1 flinterdun schijfje citroen
Doe wat van de cachaça of andere rum en suiker in een mengglas en roer dit om met een cocktaillepel om de suiker op te lossen. Voeg de rest, citroensap en ijsblokjes erbij. Doe het bovenstuk op de shaker - of het mengglas - en schud het geheel 9 à 10 maal flink dooreen. Verwijder het bovenstuk, leg een zeefje op de shaker en giet de inhoud in een goed gekoeld hoog glas van zeker 12 centiliter inhoud. Splijt het schijfje citroen met een scherp mesje in tot aan het midden en schuif het met deze opening op de rand van het glas.
1 persoon
land : Brazilië
gerechtsoort : drank
bron : In de Zuid-Amerikaanse keuken (Uit eten in de wereld)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten