RUCOLASLA MET AVOCADO
150 gram rucolasla
100 gram sperziebonen
1 rijpe avocado
1 eetlepel citroensap
50 gram pijnboompitten
2 theelepels Dijonmosterd
2 eetlepels balsamicoazijn
6 eetlepels walnootolie
peper
zout
Was de sla en droog ‘m goed. Kook de sperziebonen 5 minuten en spoel ze af met koud water. Snijd de avocado in repen en besprenkel die met citroensap. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Maak de dressing door de mosterd, balsamicoazijn, walnootolie, peper en zout door elkaar te kloppen. Serveer de sla met de avocado en pijnboompitten in een diepe schaal. De dressing kan apart geserveerd worden.
4 personen
voedingswaarde : 380 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Sla! juli / augustus 1999
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten