GROENTE-NASI
1 pak Bistro Pangroente à 300 gram
1 ui
2 bosuitjes
2 eetlepels (zonnebloem)olie
1 teentje knoflook
2 eetlepels gedroogde kruidenmix voor nasi
1 pak gekoelde nasi goreng à 1 kilogram
4 eetlepels ketjap
1 theelepel sambal oelek
100 gram taugé
Pangroente in dep bord leggen. In magnetron 2 minuten op helft van vermogen half laten ontdooien. Intussen ui pellen en snipperen. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. In ovenschaal in 1 minuut op vol vermogen verhitten. Ui toevoegen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Uimengsel onafgedekt in 3 minuten op vol vermogen fruiten. Pangroente, kruidenmix en bosuitjes door uimengsel scheppen en afgedekt 3 minuten op vol vermogen mee warmen. Tussentijds een paar keer omscheppen. Nasi goreng, ketjap en sambal toevoegen en erdoor scheppen. Mengsel afgedekt in nog 6 minuten door en door verhitten. Intussen taugé in zeef onder koud stromend water afspoelen. Taugé door nasimengsel scheppen.
Serveren met tomatenkomkommersalade.
4 personen
voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : magnetrongerecht
bron : Allerhande juli 1992
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten