SPERZIEBONEN MET HARING
1 kleine ui
750 gram sperziebonen
zout
1 kilogram geschrapte nieuwe aardappelen
4 nieuwe haringfilets
1 bekertje zure room
versgemalen peper
3 takjes peterselie
Ui pellen en in ringen snijden. Sperziebonen afhalen, breken en in vergiet wassen.
In pan weinig water met zout aan de kook brengen. Sperziebonen in 25 minuten gaar koken. In andere pan weinig water met zout aan de kook brengen. Aardappelen in 20 minuten bijna gaar koken. In kom zure room doen. Haring erin leggen. Sperziebonen en aardappelen afgieten en in schaal doen. Haringen met zure room erop scheppen. Bestrooien met peper. Uiringen erover verdelen. Peterselie erboven fijn knippen.
4 personen
voedingswaarde : 455 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 30 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip juli 1980
woensdag 20 juli 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten