THAISE GARNALENSALADE MET PINDA’S
1 deciliter frambozenazijn
1 deciliter sojasaus
4 eetlepels gladde pindakaas
4 eetlepels zwarte-bonensaus
1 eetlepel Japanse zoete rijstwijn
1 serranopeper, zaad verwijderd, fijngehakt
4 centimeter verse gemberwortel, fijngehakt
1 teentje knoflook, gepeld, fijngehakt
1 theelepel bruine suiker
1 deciliter arachideolie
1 theelepel sesamolie
peper
zout
½ bosje koriander, blaadjes losgemaakt
500 gram dunne spaghetti, gekookt en goed uitgelekt
750 gram grote gekookte en gepelde garnalen, darm verwijderd
200 gram geroosterde ongezouten pinda’s
2 bosuitjes, schoongemaakt, fijngehakt
1 bosje waterkers, gewassen, droog geslingerd
Roer de azijn, sojasaus, pindakaas, bonensaus, wijn, serranopeper, gember, knoflook en bruine suiker door elkaar tot de suiker is opgelost. Klop er vervolgens de oliën en peper en zout door. Schep er ten slotte de helft van de koriander door. Doe de spaghetti in een grote kom en giet er de dressing over uit. Schep de garnalen, 100 gram pinda’s, bosuitjes en de resterende koriander door de spaghetti. Doe de salade over in een grote schaal en strooi er de resterende pinda’s over. Garneer de salade indien gewenst met waterkers.
6 personen
gebied : Thailand
gerechtsoort : salade
bron : Garnalen kookboek / Judith Choate
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten