RUBY’S AMERIKAANSE GARNALENSALADE
750 gram gekookte en gepelde garnalen, darm verwijderd
2 rode uien, gepeld, in ringen
1 groene paprika, zaadlijsten verwijderd, kleingesneden
3 stengels bleekselderij, schoongemaakt, in plakjes
1 deciliter maiskiemolie
4 eetlepels ketchup
1 eetlepel ongeraffineerde suiker
2 theelepels Worcestershiresaus
½ theelepel mosterdpoeder
½ theelepel Tabasco of andere pepersaus
½ theelepel gemalen tijm
2 laurierbladeren
peper
zout
1 krop ijsbergsla, gewassen, blaadjes gescheurd
2 tomaten, ontveld, zaad verwijderd, in partjes
Doe de garnalen met de uienringen, paprika en bleekselderij in een kom. Roer de olie, ketchup, suiker, Worcestershiresaus, mosterd, Tabasco, tijm, laurierbladeren, peper en zout door elkaar en schep dit mengsel over de garnalen. Laat ze afgedekt minstens 6 uur marineren in de koelkast. Bekleed voor u de salade serveert een schaal met blaadjes sla. Haal de garnalen uit de koelkast en verwijder de laurierbladeren uit de dressing. Schep de garnalen met marinade en al op de slablaadjes. Garneer het gerecht met partjes tomaat.
6 personen
gebied : Verenigde Staten
gerechtsoort : salade
bron : Garnalen kookboek / Judith Choate
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten