RODE KERRIEPASTA
10 gedroogde rode Spaanse pepers
2 stukjes laos
1 theelepel djeroek nipis (schil van citroenvruchtje)
1 theelepel karwijzaad
1 theelepel korianderzaad
3 eetlepels fijngehakte sereh
5 teentjes knoflook, gepeld, fijngehakt
2 eetlepels fijngehakte koriandersteeltjes
10 zwarte peperkorrels
mespunt gemalen kaneel
2 centimeter verse gemberwortel, fijngehakt
½ theelepel gemalen kurkuma
1 eetlepel garnalenpasta
Laat de pepertjes met de laos en citrusschil 15 minuten weken in 2 ½ deciliter heet water. Laat ze uitlekken wanneer ze zacht zijn, en hak ze vervolgens fijn. Rooster het karwij- en korianderzaad 3 minuten in een droge koekenpan boven een matig vuur, tot ze licht verkleuren en hun geur vrijkomt. Doe alle ingrediënten i een vijzel en wrijf ze tot een fijne pasta. Gebruikt u een keukenmachine, voeg dan zo nodig wat water of plantaardige olie toe om het fijnhakken van de ingrediënten te vergemakkelijken. In een goed afgesloten pot is deze kerriepasta 1 maand houdbaar in de koelkast.
1 deciliter
gerechtsoort : saus
bron : Garnalen kookboek / Judith Choate
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten