ZJOELJEN (GEGRATINEERDE PADDENSTOELEN)
500 gram paddenstoelen, bijvoorbeeld champignons of eekhoorntjesbrood
50 gram boter
100 gram tarwebloem
200 gram zure room
50 gram versgeraspte belegen kaas (geen Parmezaan)
zout
Maak de paddenstoelen schoon, was ze en laat ze uitlekken. Snijd ze in plakjes. Bak de paddenstoelen in de hete boter. Bestrooi ze, als het afgegeven vocht is verdampt, met wat zout. Bestrooi ze met de bloem en laat kort meebakken. Roer er de zure room door en laat zachtjes koken.
Verdeel de paddenstoelen over kleine ovenvaste schaaltjes en bestrooi ze met de geraspte kaas. Zet ze 10 minuten in de op 170°C voorverwarmde oven.
4 personen
gebied : Rusland
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Kookkunst uit Rusland : Eetcultuur en recepten / Irina Carl
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten