IKRA IZ BAKLAZJAN (AUBERGINEKAVIAAR)
300 gram aubergines
1 tomaat
1 tot 2 uien, gesnipperd
2 eetlepels olie
1 eetlepel azijn
zout
peper
Zet de aubergines in de op 170 tot 180°C voorverwarmde oven tot ze gaar zijn, verwijder de schil en hak het vruchtvlees fijn.
Snijd de ontvelde tomaat in blokjes en fruit ze met de ui in de hete olie. Voeg de fijngehakte aubergine toe, bedruppel met de azijn en strooi er wat zout en peper over.
Schep god door elkaar en laat kort stoven tot het grootste deel van het vocht is verdampt. Laat voor het serveren afkoelen.
4 personen
land : Rusland
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Kookkunst uit Rusland : Eetcultuur & recepten / Irina Carl
zondag 27 december 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten