zondag 27 december 2015

Gestoofde paling (Rusland)

GESTOOFDE PALING

1 ui, gepeld en kleingesneden
1 theelepel gemberpoeder
zout
witte peper uit de molen
750 gram paling, in mootjes gesneden
1 theelepel gehakte selderij
2 eetlepels gehakte peterselie
3 eetlepels citroensap


Roer in een kommetje de ui, het gemberpoeder en wat zout en peper door elkaar. Wrijf de moten paling met dit mengsel in. Laat de paling 2 uur staan op een koele plaats. Schep de moten gemarineerde paling in een pan met 1 deciliter water en breng het geheel aan de kook. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat de paling 15 minuten zachtjes stoven. Voeg de selderij en peterselie toe en laat alles nog circa 10 minuten zachtjes stoven tot de vis gaar is. Besprenkel de vis voor het serveren met het citroensap.

4 personen

land : Rusland
gerechtsoort : visgerecht

bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee

Geen opmerkingen: