INDEIKA S ABRIKOSAMI (KIP MET ABRIKOZEN)
600 gram kipfilet
2 eetlepels boter
2 uien
150 milliliter tomatensap
150 - 200 milliliter witte wijn
1 theelepel suiker
1 theelepel chilipepers, gehakt
½ theelepel kaneel
10 - 12 gedroogde abrikozen
1 eetlepel bloem
1 theelepel wijnazijn
2 laurierbladeren
1 teen knoflook
1 eetlepel dille, fijngehakt
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
Snijd de kipfilets in stukken en braad ze aan in de boter. Hak de uien klein en smoor ze samen met het vlees, tomatensap, wijn, suiker, chilipeper en kaneel 30 minuten op een laag vuur.
Voeg dan abrikozen, bloem, wijnazijn en laurierblad toe en kook het geheel nog 10 minuten.
Pers het knoflookteentje uit boven de pan en bestrooi het gerecht met dille en peterselie. Laat dit voor het serveren 2 minuten trekken.
4 personen
gebied : Georgië
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Rusland : Een reis boordevol smaken en recepten / Barbara Boudon, Ludmilla Suchich
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten