BAKLAZJANY ZJARENYE S LOEKOM (AUBERGINES MET UIEN)
2 aubergines
3 eetlepels bloem
50 gram boter
2 uien
100 gram zure room
1 eetlepels tomatenpuree
zout
Was de aubergines, verwijder de uiteinden, snijd ze in dunne plakjes en bestrooi ze met wat zout. Haal ze door de bloem. Verhit 30 gram van de boter en bak daarin de aubergineplakken.
Snijd de uien in ringen en fruit ze in de resterende boter goudbruin.
Verdeel de aubergineplakken met de uien op een schaal. Roer de zure room en de tomatenpuree door de braadboter in de pan en laat kort koken. Schep de saus over de aubergines.
Bijgerecht: Wittebrood
4 personen
land : Rusland
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Kookkunst uit Rusland : Eetcultuur & recepten / Irina Carl
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten