BONEN MET KOKOS
Afrikaanse pindaboeren zijn zeer vindingrijk en organische recycling is maar een van de aspecten hiervan: De Bukabo-mensen van Tanzania brengen gras en riet uit het moeras naar hun akkers en gebruiken dat als een soort mest voor de verarmde grond. De meeste Tanzanianen verbouwen basisvoedsel zoals cassave, sorghum, maïs, gierst en rijst in het stroomgebied van de rivier de Rufiji.
1 - 2 eetlepels olie
1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt
2 theelepels kurkuma
50 g santen, gemengd met 125 ml kokend water
1 - 2 kruidnagelen, gemalen
350 g gedroogde bonen of kikkererwten, geweekt en gaar gekookt
1 tomaat, fijngehakt
zout en peper
Verhit de olie en fruit de knoflook, roer de kurkuma en kruidnagelen erdoor en laat deze 2 minuten meefruiten. Voeg de gekookte bonen of kikkererwten en de tomaat aan het knoflookmengsel toe en giet de kokosoplossing eroverheen. Breng het geheel aan de kook, zet de warmtebron wat lager en laat het gerecht 10 minuten zachtjes doorkoken. Controleer de smaak en dien op met gekookte rijst of maïspap.
4 personen
land : Tanzania
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Met liefde bereid : Recepten uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika voor de Westerse keuken / Troth Wells
zaterdag 28 november 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten