MBATATA (ZOETE-AARDAPPELKOEKJES)
2 kleine zoete aardappels
80 gram boter, plus extra voor het invetten
50 milliliter melk
2 eieren
geraspte schil van 1 schoon geschrobde citroen
50 gram suiker, plus extra voor het bestrooien
½ theelepel zout
150 gram bloem, plus extra voor het kneden en het vormen van de koekjes
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
50 gram walnoten, grof gehakt
Doe de zoete aardappels in een pan en schenk daar 5 centimeter water in. Breng aan de kook en kook de zoete aardappels gaar. Giet ze af, laat ze iets afkoelen en pel ze. Stamp ze dan met de boter en de melk. Klop de eieren en roer de helft van het ei, de citroenrasp, de suiker en het zout door de puree. Zeef nu de bloem, het bakpoeder en de kaneel erboven en meng alles grondig. Meng drie kwart van de walnoten door de puree; bewaar de rest om de koekjes te garneren. Maak er een zacht deeg van, dek dit af en leg het 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160°C. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkvlak, kneed het en rol het uit tot een dikte van 1½ centimeter. Steek er vormpjes uit en leg deze op een ingevette bakplaat. Bestrijk de koekjes met het resterende ei, bestrooi ze met een beetje suiker en garneer elk koekje met een stukje walnoot. Bak ze in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin. Laat de koekjes afkoelen op een rooster en bewaar ze in een luchtdichte trommel.
32 koekjes
gebied : Malawi
gerechtsoort : gebak
bron : Het nieuw Afrikaans kookboek / Ingmar Niezen & Sean Fitzpatrick
zaterdag 28 november 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten