AUBERGINEPUREE
900 g aubergines
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
3 teentjes knoflook uit de pers
zeezout
zwarte peper
Grilleer de aubergines, tot de schil zwartgeblakerd is en verwijderd kan worden. Hierdoor zal het vruchtvlees de vereiste, enigszins gebrande en gerookte smaak krijgen. De aubergines kunnen ook op de barbecue gaar worden in ongeveer 30 minuten.
Verwijder de schil als de aubergines zijn afgekoeld. Maal het vruchtvlees samen met de andere ingrediënten in de keukenmachine. Laat de puree een paar uur in de koelkast afkoelen, zodat de olie een beetje dikkig wordt. Dien op met warm pitabrood (shoarmabrood) of geroosterd bruin brood.
4 personen
land : Griekenland
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Mediterrane vegetarische keuken / Colin Spencer
zaterdag 28 november 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten