KUKU NA NAZI (KOKOSKIP)
1 kilo kip, in stukken, ontveld
60 g boter
2½ dl water
2 middelgrote uien, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 theelepel fijngehakte gemberwortel
1 eetlepel currypoeder
2 eetlepels bloem
3¾ dl kokosmelk
2 kleine ananassen
1 papaja, geschild, in blokjes
50 g geroosterde kokos
Verhit 30 g boter in een grote, zware pan en braad de stukken kip lichtbruin aan. Voeg het water toe en laat de kip zachtjes gaar stoven. Laat de resterende boter smelten in een andere pan en bak hierin uitjes, knoflook en gember 10 minuten op laag vuur. Voeg currypoeder toe en bak nog 1 minuut. Schep bloem en kokosmelk er geleidelijk door. Breng op smaak met zout. Laat dit 15 minuten zachtjes sudderen, onder af en toe roeren. Snijd de ananassen overlangs doormidden. Schep het vruchtvlees voorzichtig uit de schil (houd de schil heel). Snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep in elke halve schil een laag ananas en papaja en vervolgens wat currysaus. Verwarm de ananasbakjes in een matig warme oven. Vul de ananasbakjes verder met kip en schep hierover de rest van de currysaus. Bestrooi met kokos. Serveer hierbij rijst en chutney.
voor 6 personen
land : Tanzania
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai
zaterdag 28 november 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten