GARNALENCOCKTAIL MET PERZIK IN GINSAUS
3 rijpe perziken
60 gram walnoten, grof gehakt
6 mooie (binnenste) blaadjes kropsla
300 gram Hollandse garnalen
1 bakje shisokers
grof geknipte bieslook + extra voor erover
geroosterde driehoekjes witbrood met boter, voor erbij
GINSAUS
75 milliliter slagroom
1 theelepel tomatenpuree
100 milliliter mayonaise
1½ eetlepel gin
2 eetlepels geknipte bieslook
witte peper
Kruis de perziken in en leg ze 10 – 15 tellen in ruim kokend water. Trek de velletjes van de perziken eraf, halveer ze, verwijder de pit en snijd elke helft in 8 parten. Rooster de walnootstukjes in een droog verhitte koekenpan en leg tot gebruik apart. Klop voor de ginsaus de slagroom stijf. Meng de tomatenpuree met 1 eetlepel van de mayo om het goed los te roeren. Meng dan de rest van de mayonaise en de gin erdoor. Schep de slagroom er luchtig door en meng met de bieslook. Breng op smaak met zout en witte peper. Leg de slablaadjes op een mooie schaal of leg ze in een cocktailglas. Meng de perziken, bijna alle walnoten en bijna alle garnalen met de ginsaus en verdeel ze over de slablaadjes. Garneer met de shisokers, nog wat garnalen en walnoten en nog wat grof geknipte bieslook. Serveer met de toast en boter.
6 personen
voedingswaarde : 295 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : buffet- of voorgerecht
bron : Delicious. augustus 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten