zondag 23 augustus 2015

Som Tam Esan (Thailand)

SOM TAM ESAN (PAPAJASALADE)

400 gram papaja
4 tomaten
1 komkommer
2 limoenen
2 groene pepers
2 teentjes knoflook
2 eetlepels nam pla
1 theelepel worcestershiresaus
1 eetlepel munt


Halveer de papaja, verwijder de pitten en schil de helften. Rasp het vruchtvlees grof. Snijd de tomaten en komkommer in blokjes. Pers de limoenen uit. Verwijder de pitjes uit de peper en hak hem heel fijn. Doe de peper in een slaschaal en pers de teentjes knoflook erboven uit. Meng dit goed door elkaar. Schep de papaja, de tomaten, de komkommer, de vissaus en de worcestershiresaus erdoor. Laat de salade in de koelkast koud worden. Schep de salade nog een keer door. Garneer met muntblaadjes.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 1 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : salade

bron : Menu 8 maart 1995

Geen opmerkingen: