VISSTICKSANDWICHES MET TOMATENRELISH EN OLIJVEN
2 – 3 eetlepels bloem
8 eetlepels polenta
½ theelepel cayennepeper
600 gram stevige witvisfilet, in repen van 5 centimeter
90 milliliter neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
6 knapperige broodjes
mayonaise
100 gram rucola
RELISH
300 gram pomodorini-tomaten, gehalveerd
1 eetlepel olijfolie
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 lange rode peper, fijngesneden
50 gram ontpitte kalamata-olijven, in stukjes
Verwarm de oven voor op 200°C. Schik de tomaatjes op een bakplaat, besprenkel met olie en verdeel de knoflook, rode peper en wat zeezout erover. Rooster 15 minuten in de oven tot de tomaatjes wat zachter zijn. Neem uit de oven en schep om met de olijven. Meng in een grote kom de bloem en polenta met de cayennepeper en wat zout en peper. Schep de visrepen hiermee in delen om zodat ze goed bedekt zijn en leg ze op een bord. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur en bak de vissticks (eventueel in delen) rondom goudbruin en knapperig. Houd ze zo nodig warm in een lauwwarme oven. Zet de broodjes, vissticks en relish op tafel, en erbij schaaltjes mayonaise en rucola en laat iedereen zijn eigen broodje samenstellen.
6 personen
voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 20 / 15 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Delicious. augustus 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten