NDIZI (PIKANTE BAKBANANEN)
8 middelgrote bakbananen
2 eetlepels vers citroensap
1 eetlepel ghee
2 uien, in dunne ringen
1½ theelepel fijngehakte verse koriander
½ theelepel fijngehakte Spaanse peper (Thaise peper of een andere zeer hete peper) of naar smaak
5 deciliter runderbouillon
Pel de bananen en snijd ze in plakken va 2½ centimeter. Leg ze 3 minuten in een kom met het citroensap en ruim lauwwarm water. Laat de ghee heet worden in een zware koekenpan en fruit de uien met de koriander en de Spaanse peper tot ze glazig zijn. Voeg de bakbananen en de runderbouillon toe en laat het geheel zonder deksel 30 minuten koken. Serveer warm. U kunt de bananen uit de vloeistof scheppen of het kookvocht gebruiken als saus.
6 personen
land : Kenia
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris
zondag 12 april 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten