GEBAKKEN POMPOEN
600 gram pompoenvruchtvlees, in blokjes van 2 centimeter
3 eetlepels arachideolie
2 middelgrote uien, gehakt
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper naar smaak
Kook de pompoen in ruim water gedurende 10 minuten, of totdat hij zacht is. Pureer de pompoen met een aardappelstamper. Laat in een zware koekenpan de olie heet worden, voeg de ui toe en laat deze lichtbruin bakken. Doe de pompoen erbij en druk alles plat met de achterkant van een vork. Laat het geheel met het deksel op de koekenpan bakken gedurende 3 - 5 minuten, of totdat zich op de bodem een bruin korstje vormt. Haal het deksel van de pan, roer de korst los, doe het deksel weer op de pan en laat het geheel verder bakken. Herhaal het bakken en prakken totdat alle pompoen bruin is. Voeg eventueel nog wat olie toe als de pan te droog wordt. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer warm.
6 personen
land : Kenia
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris
zondag 12 april 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten