KERRIEKOOL
1 middelgrote kool
1,2 deciliter water
2 eetlepels boter
3 grote uien, grof gehakt
1 eetlepel bloem
1 eetlepel madraskerriepoeder
1,2 deciliter melk
Snijd de kool in repen van 2,5 centimeter en haal de bladeren los. Kook de kool in het water in een zware koekenpan met deksel gedurende ongeveer 20 minuten, of totdat hij zacht is. Laat intussen de boter smelten in een tweede koekenpan en fruit de uien glazig. Voeg de bloem en het kerriepoeder toe en roer tot alles goed gemengd is. Laat 2 - 3 minuten koken, voeg de melk toe en laat al roerend koken tot er een gladde saus ontstaat. Laat de gekookte kool uitlekken en doe hem in een schaal. Giet de kerriesaus eroverheen en serveer warm.
4 - 6 personen
land : Kenia
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris
zondag 12 april 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten