GEBAKKEN AUBERGINE
2 middelgrote aubergines, geschild en in plakken van 2 - 4 centimeter
4 eetlepels arachideolie
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper naar smaak
Doe de plakken aubergine in een middelgrote pan en giet er zoveel water bij dat ze onderstaan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel met het deksel op de pan 5 - 7 minuten koken, of totdat de aubergine zacht is. Laat de aubergine uitlekken. Laat de arachideolie heet worden in een zware koekenpan. Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier en bak ze in 2 - 3 minuten knapperig bruin in de olie, waarbij u ze een keer omkeert. Laat ze uitlekken op keukenpapier, strooi er zout en peper op en serveer warm.
6 personen
land : Kenia
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris
zondag 12 april 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten