vrijdag 31 oktober 2014

Gebakken paksoi met Chinese paddenstoelen (China)

GEBAKKEN PAKSOI MET CHINESE PADDESTOELEN

15 Chinese paddestoelen
400 gr paksoi
10 gr gember
2 eetlepels olie
rijstwijn / sherry
1 theel sesamolie

SMAAKGEVERS
zout
2 theel suiker
2 eetl sojasaus
1 theel sesamolie
2 dl paddestoelenvocht of water

BINDPAPJE
1½ eetl maizena
3 eetl water


Was en week de paddestoelen ong 30 min. Giet af en bewaar het vocht. Verwijder steeltjes en snijd hoed schuin doormidden. Marineer de hoedjes in 1 eetl rijstwijn of sherry. Snijd de paksoi in stukken van 4 bij 4 cm. Blancheer de paksoi een aantal seconden. Spoel onder koud water af. Sla de gember plat. Vermeng de ingrediënten van het bindpapje. Verhit 2 eetl olie in de wok. Voeg gember toe en roerbak enkele seconden. Verwijder de gember. Voeg paddestoelen toe en roerbak enkele seconden. Voeg paksoi en smaakgevers toe. Breng aan de kook. Maak het gerecht af met het bindpapje. Voeg 1 theel sesamolie toe. Serveer.

4 personen

land : China
gerechtsoort : groentegerecht

bron : M. Welman [De-Heksenketel]

Geen opmerkingen: