vrijdag 31 oktober 2014

Tastou (Périgord, Frankrijk)

TASTOU (SANDWICHES MET TRUFFELS)

8 dunne sneetjes boerenbrood
200 gram boter
80 gram verse zwarte truffels
beetje zeezout


Bestrijk de sneetjes brood een dag van tevoren rijkelijk met boter. Borstel de truffels zorgvuldig af en snijd ze in plakjes. Verdeel de truffelplakjes over 4 besmeerde sneetjes brood en strooi er wat zout over. Dek af met de resterende sneetjes brood, met de besmeerde kant omlaag. U hebt nu 4 sandwiches. Wikkel de sandwiches in plasticfolie en plaats ze in de koelkast.
Verwarm de volgende dag de oven voor op 220°C. Schik de sandwiches naast elkaar op een bakplaat e bak ze 10 - 12 minuten in het midden van de oven, tot ze licht kleuren.
Haal de getoaste sandwiches uit de oven, snijd ze in niet te grote stukken en serveer ze direct.

4 - 6 personen

gebied : Périgord, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Truffels / Pierre-Jean Pébeyre en Ken Hom

Geen opmerkingen: