vrijdag 22 maart 2013

Spinazie-empanadillas (Spanje)

SPINAZIE-EMPANADILLAS

4 lapjes diepvries bladerdeeg
2 eetlepels blanke rozijnen
1 eetlepel sherry
2 eetlepels olijfolie
750 gram spinazie
1 snufje versgemalen peper
4 ansjovisfilets
1 teentje knoflook
2 eetlepels pijnboompitten
1 ei


Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de bladerdeeglapjes ontdooien. Wel de rozijnen in de sherry.
Verhit de olijfolie en roerbak hierin de gesneden spinazie 3 minuten. Voeg peper, gesneden ansjovisfilets, het geperste teentje knoflook en de pijnboompitten toe. Halveer de lapjes bladerdeeg in de lengte of over de diagonaal. Leg op ieder plakje een beetje spinazievulling (zorg dat de vulling niet te nat is). Vorm er pakketjes van en plak de naden dicht met losgeklopt ei. Bestrijk ook de bovenkant ermee. Bak de empanadillas in het midden van de oven op een ingevet bakblik in circa 15 minuten goudbruin.

4 personen

voedingswaarde : 423 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Spanje
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Boodschappen september 2002

Geen opmerkingen: