FRITOS DE PESCADO CON AJO (GEMENGDE GEFRITUURDE VIS MET KNOFLOOKDRESSING)
3 teentjes knoflook
3 takjes peterselie
4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
2 eetlepels citroensap
zout
peper
300 gram kabeljauwfilet
300 gram roodbaarsfilet
2 schaaltjes gemarineerde sardinefilets (à 100 gram)
snufje paprikapoeder mild
snufje cayennepeper
100 gram bloem
ca. 5 deciliter olijfolie om in te frituren
Knoflook pellen en fijnhakken. Peterselie fijnsnijden. In kommetje olie, citroensap, knoflook en peterselie mengen. Dressing op smaak brengen met zout en peper. Kabeljauw- en roodbaarsfilet in grove stukken snijden. Stukken vis en sardines droogdeppen met keukenpapier. In ondiepe schaal paprikapoeder en cayennepeper door bloem mengen. Stukken vis en sardines door bloemmengsel halen, zodat alle kanten bedekt zijn met bloem. In ruime wok olie verhitten tot er lichte damp afkomt. Hierin stukken vis in 2 porties in ca. 3 minuten gaar en goudbruin bakken. Vis met schuimspaan uit pan halen en laten uitlekken op keukenpapier. Sardines in 2 porties in ca. 2 minuten gaar en goudbruin bakken. Uit pan nemen en laten uitlekken op keukenpapier. Vis en sardines op schaal leggen en serveren met knoflookdressing. Serveren met brood en gemengde salade.
4 personen
voedingswaarde : 645 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Spanje
gerechtsoort : visgerecht
bron : Allerhande maart 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten